Bluegill Divers organiseert een clubduik naar de Adolfosee.

MEERVALLEN SPOTTEN MET BLUEGILL DIVERS

Op vrijdag 28 juli organiseert Bluegill Divers een avondduik in de Adolfosee in Ratheim. Ratheim ligt tussen Heinsberg, Wassenberg en Hückelhoven aan de Roer. Het meer is ongeveer L-vormig, maximale breedte is 800 meter en lang ongeveer 590 meter. Maximale diepte circa 13 meter. Het meer en de oevers worden aangewezen als beschermd gebied. Het meer is kunstmatig, ontstaan als gevolg van zand en grindwinning in de late 1960 jaren. De Adolfosee heeft een enorme rijkdom aan vissen, zoals meerval, karper, snoek, baars, paling, voorn en nog veel meer.
Als overblijfselen van de Westelijke Muur zijn er vier bunkers bewaard gebleven, ze worden gezien als eilanden in de Adolfosee.
De Barakuda Club Wassenberg heeft diverse objecten afgezonken inclusief een oefenplatform. Ze hebben ook twee instappen gecreëerd via trappen en roosters.

De exploitatie van het duikgebied is in handen van Barakuda Club Wassenberg, Peter`s Dive Shop. Er is een vulstation, toiletten en iets te drinken verkrijgbaar. Tevens zijn er tafels waarop de apparatuur samengebouwd kan worden.

Wanneer:    vrijdag 28 juli
Hoe laat:    19:30 uur
Waar:        Adolfosee
Adres:    Ziegelweg, Ratheim (dit is een doodlopende weg, helemaal aan het eind rechts is een parkeerplaats). Vanaf hier een klein stukje te voet. Een bolderkar is bij het duikcentrum te leen.
Kosten:    € 6,00 (tijdens avond te betalen)

Geschikt voor alle niveaus. Je kunt een lange ondiepe duik maken waar je kunt genieten van een diversiteit aan onderwater flora en fauna.
Na afloop van de duik kunnen we bij Peter aan het duikcenter nog gezellig wat drinken.

Wil je deelnemen aan deze clubduik?  Stuur een e-mail naar henk@bluegilldivers.nl.