Duikclub Bluegill Divers

Zin om samen met een leuke club mensen te duiken of mee te gaan met een van de duiktrips? Regelmatig worden er dagtrips georganiseerd naar verschillende duiklocaties zoals Zeeland, La Gombe, etc.

Neem gerust contact met ons op!

De NOORDZEE ervaring van……(een paar prettig gestoorden)

22 zeemijl vanaf Scheveningen ligt op de Noordzee een duiklocatie van formaat. Dit zijn de 3 Engelse kruisers HMS Aboukir, Cressy en Hogue, de stille getuigen van een tragedie uit de eerste weken van WO I waarbij 1459 Britse marinemensen om kwamen.

We waren van plan om 2 dagen met de Aquila op de Noordzee te gaan duiken, waarbij zeker de kruisers bedoken zouden worden. Op donderdag avond was het

inschepen, of beter gezegd ‘inkooien’ geblazen. Vol goede moed kroop iedereen bijtijds in zijn kooi. Vrijdag om 5.30 werd de motor gestart en om 6 uur weer uitgezet. Dat was balen, de weersverwachting gaf aan dat er te hoge golven zouden zijn en dus niet veilig gedoken (lees: weer aan boord geklommen) kon worden.

Zo werden we gedwongen het alternatief programma te starten. Waarbij we beleefd bedankt hebben voor Paula’s spaghetti.

Gelukkig was het water zaterdagochtend spiegelglad, althans in de haven, en voeren we eindelijk uit. Na 4 uur hobbelen konden we dan eindelijk naar 1 van de 3 kruisers—de Cressy. Gelukkig heel goed zicht en geen gehobbel meer.
s’ Middags trok helaas de wind weer aan, waardoor deze duik voor de meesten de enige noordzee ervaring (tot nu toe) zou blijven.

Verslag van John Schmitz Assistant Instructor en EFR instructor @bluegilldivers

Video’s gemaakt door Peter Notermans

La Roche Fontaine