Verslag La Roche Fontaine 2017

12 juni 2017

Om 05.00 uur gaat de wekker, jeetje wat vroeg! Maar we hebben er zin in! Snel de bus inladen met de duikspullen, en op naar Weert waar we Chris ophalen met de gas BBQ, als we de BBQ en gasflessen aan het inladen zijn beseffen we ons pas hoe groot de BBQ pas is, hij past net in de lengte richting in de bus, als nu de duikuitrusting van 3 duikers er nog maar bij past! Na het inladen rijden we naar Berrie in Susteren, die heeft flink inkopen gedaan voor de BBQ, als we die ingeladen hebben zetten we koers naar parkeerplaats Knuvelkes aan de A2 achter Maastricht waar we met de hele groep verzamelen.

Om 08.00 uur is iedereen aanwezig en we zetten koers naar La Roche Fontaine, na een rit van 2 uur komen we aan in het zonnige La Roche Fontaine, even alle duikbrevetten afgeven, luisteren naar de briefing en veiligheidsregels, daarna buddyteams maken en om de 5 minuten een buddypaar in het water.

Als we met de uitrusting richting de instap lopen horen we een luid gegil (leek op gillende keukenmeid), wat is er aan de hand? Vragen we ons af… Het blijkt dat Chris zijn plasrits van zijn droogpak nog open heeft staan en er zo een hele plons koud water zijn droogpak in gelopen is. We konden het toch niet laten om er erg om te lachen.

Het waterpeil was een stuk lager als vorig jaar gezien de aanhoudende droogte, het zicht was ook iets minder maar de duik was zeker de moeite waard! De Baarzen en Karpers waren erg nieuwsgierig. Na de eerste duik snel de uitrusting uitdoen en de BBQ aansteken, BBQ meesterchef Berrie heeft een voortreffelijke lunch voor ons verzorgt.

Na de lunch de flessen laten vullen en weer klaarmaken voor de 2e duik, Chris krijgt van de eigenaresse een bakje visvoer mee.
Toevallig zijn we ook bij de straaljager als Chris het bakje voer opendoet, we hebben nog nooit een zwerm vissen bij ons gezien die als een stel wilde bavianen tekeer gaat om alles zo snel mogelijk te kunnen consumeren.

Aansluitend aan de 2e duik nemen we nog een drankje en vullen onze logboeken in, daarna alles weer inladen waarna we koers zetten naar Café-Brasserie Merode waar we gelukkig weer kunnen eten, hahaha. We worden vakkundig bediend door Bluegill lid Valerie Hilkman. Na heerlijk en gezellig gegeten te hebben zetten we moe maar voldaan onze koers richting huiswaarts.

Al met al kijken we terug op een heerlijke dag waarbij veel gelachen en heerlijk gedoken is geworden!!!!

Wilmer Fransbergen
PADI DIVEMASTER
Secretaris Bluegill Divers