Verslag Zeelandweekend 2017

Het was alweer één jaar geleden dat we met de duikclub naar Zeeland zijn geweest:
dit jaar echter voor het eerst als Bluegill divers!!

Het was ook nog niet eerder zo snel vol geboekt. Daarom moest er naast, Pension Plompetorenzicht, uitgeweken worden naar Hotel Bom in Burgh-Haamstede.

En ook de weergoden waren mét ons! Vier dagen prachtig weer!

Op vrijdag waren er al een aantal mensen die een duikje hadden gemaakt maar het grote samenkomen was weer bij het Italiaans restaurant Sence waar Berrie voor z’n 30 personen had gereserveerd. Spijs en drank waren weer prima en gelukkig dankzij Danny is ook alles afgerekend ?  Er zijn altijd mensen die iets vergeten af te rekenen maar traditiegetrouw doet Danny dit iedere keer weer regelen…houden we erin Danny ?

Terug naar pension Plompetorenzicht waar nog wat werd gekeuveld met hapjes en drankjes. Uiteindelijk ging iedereen voor 01.00u naar bed. Althans bij Plompetorenzicht. Kan zijn dat er een aantal heren waren die nog een biertje hebben gepakt bij de plaatselijke kroeg in Burgh-Haamstede…

Zaterdagmorgen na een prima ontbijt zijn we naar Anna Jacobapolder gereden om onze eerste duik te maken. Na de briefing en indeling van Berrie was het tijd om onderwater te gaan. Hier en daar wat slakjes en baby snotolfjes gezien. Helaas geen sepias.

Tussen de middag zijn we gaan lunchen in Zierikzee, met lekkere lunchgerechten voor iedereen!

De volgende duikstek: Dreischor Frans Kok rif. Daar konden we de flessen aan de automaat vullen en doken we met dezelfde buddy’s. Een mooie duikstek met goed zicht en heel veel spookkreeftjes.

Na de duik zijn we naar ons pension/hotel gegaan om ons op te maken voor de voor het avondeten én een gezellige avond. Wederom een verrassend bezoek van Sim-Tunis en Cel-Tunis ?! Dit is toch altijd weer een leuke traditie die voor nogal wat verrassingen kan zorgen…hilariteit alom! Daarna “Wie ben ik”, kortom het was een heel gezellige avond.

´s Morgens na het ontbijt zijn we naar het haventje den Osse gereden voor onze eerste duik. Gelukkig was het er niet erg druk zodat we vrij vooraan konden parkeren. Een leuke duikstek dat eerst erg ondiep begint maar uiteindelijk een heel mooi rif wordt.

Tussen de middag zijn we weer naar Zierikzee gereden om te lunchen. Aansluitend zijn we naar Zoetersbout / Zijpe gereden in de hoop daar nog sepias te kunnen spotten. Twee Bluegill duikers zagen wel een sepia maar de meesten helaas niet. Ook Chris zag de sepia’s niet maar dat kwam doordat zijn pak lekte en hij dus niet kon duiken. Chris was ontroostbaar, wat ik ook probeerde ?…

Dit was de laatste duik van ons Zeeland weekend. Veel mensen reden dan ook naar huis terug na geslaagd weekend! De duikers die nog bleven tot maandag, genoten van een extra dag zon én een mooie duik aan de Zeelandbrug met sepias en dodemansduim!

Bedankt, Bluegillers én heel graag tot volgend jaar!! ?