Duiken
met een beperking

Onder water ervaar je een gevoel van gewichtloosheid en bewegen gaat veel eenvoudiger dan boven water. Dit maakt dat je je beperking even kunt vergeten. Daarom geeft duiken zo'n heerlijk gevoel: je zweeft gewichtloos tussen de vissen. Hoewel sportduiken misschien een extreme sport lijkt als je een beperking hebt, is het zeker ook voor jou mogelijk. Zelfs met een dwarslaesie kun je genieten van dat onderwatergevoel.

Het is algemeen bekend dat zwemmen een van de beste vormen van lichaamsbeweging is. Het versterkt de spieren, versterkt het cardiovasculaire systeem en verbetert de gewrichtsmobiliteit. En voor sommige mensen is dit de enige oefening die ze kunnen doen. Maar hoe zit het met duiken met een handicap?

Het zou je vergeven kunnen worden als je denkt dat duiken voor mensen met een handicap een onmogelijke sport zou zijn, maar dan heb je het mis. Stel je voor dat je in een rolstoel zit en stel je dan voor hoe het zou voelen om de vrijheid van gewichtloosheid en het onderwater zijn te ervaren. Duiken is hard op weg een sport te worden die steeds meer mensen met een handicap beoefenen en waarvan ze genieten. De voordelen zijn grenzeloos!

Voordelen van duiken met een handicap

Dit zal van persoon tot persoon verschillen, maar de voordelen zijn breed en vaak levens veranderend. Hier zijn er maar een paar. Naast het krijgen van lichaamsbeweging, melden verschillende mensen met een beperking dat duiken hen het volgende oplevert:

  • Verbeterde beweging – Ze kunnen hun ledematen bewegen op een manier die op het land niet mogelijk is
  • Een gevoel van vrijheid dat ze op het land nooit ervaren
  • Verlichting van angst en stress (er is veel bewijs dat duiken een grote rol kan spelen bij het helpen van veteranen bij het overwinnen van PTSS)
  • Een gevoel van weer controle hebben
  • Vertrouwen
  • Zelfvertrouwen

Benieuwd naar duiken met een handicap?

* Boek een proefduik vanaf € 39,-

Neem contact met ons op, zodat we alle mogelijkheden met je kunnen bespreken.

Veel gestelde vragen:

Ja, iedere cursist vult een medische verklaring in. Afhankelijk van de antwoorden op een aantal basis vragen kan het nodig zijn om je te laten keuren bij een (sport)arts. Geen zorgen de meeste mensen mogen gewoon duiken na een keuring.

Duiken is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een handicap. Ze voelen zich onder water vrij, gewichtloos en veilig.

€ 39,- *
  • Maatwerk
  • Persoonlijke aandacht
  • Gratis intake en advies
  • Vrijblijvend