PADI
Advanced Open Water Diver

Nieuwe dingen ontdekken, meer ervaring op doen en natuurlijk plezier hebben. Dat is wat wat de PADI Advanced Open Water Diver cursus je biedt. Advanced (gevorderd in Engels), je hoeft geen ervaren of gevorderde duiker te zijn om met deze duikopleiding te beginnen. Ervaring krijg je door te doen dit staat in deze cursus dan ook centraal. Je krijgt meer zelfvertrouwen en verbetert je duikvaardigheden.

Waarom je PADI Advanced Open Water Diver brevet halen?

Meer duikervaring krijg je enkel door te blijven duiken. Het maakt niet uit of je dat op vakantie, in Zeeland of tijdens onze vele clubduiken doet in de Boschmolenplas. Tijdens de PADI Advanced Open Water Diver cursus leer je naast het verbeteren van je duikvaardigheden ook omgaan met veranderde situaties zoals bijvoorbeeld diepte (tot 30 meter) en nachtduiken. Tijdens de adventure duiken kun je kennis maken met verschillende specialties.

Met dit brevet zijn meer duikstekken of locaties voor jou bereikbaar dus alle kans op meer ervaring op te doen en kun je bij elke duikschool terecht. PADI is wereldwijd marktleider en de grootste duiktrainingsorganisatie ter wereld.

Indien je meteen lid wordt van Bluegill Divers profiteer van een extra voordelige ledenprijs.

Wat ga je leren?

Op een leuke en gezellige manier ga je samen met een van onze ervaren instructeurs en staf een vijftal adventure duiken maken. Je gaat leren te denken als een duiker. Verplicht zijn de diepe duik en de navigatie duik. Wij voegen daar de Nachtduik, Peak Performance Buoyancy  (PPB) duik en de Zoeken & Bergen duik aan toe.

Met de diepe duik ga je leren hoe een diepe duik voor te bereiden, je luchtverbruik te plannen en de duik veilig uit te voeren. Bij de nachtduik leer je hoe een nacht duik voor te bereiden en wat je nodig hebt om deze duik veilig uit te voeren en hoe je in het donker met behulp van een lamp en kompas moet navigeren. Bij de Peak Performance Buoyancy duik ga je je verder bekwamen in het uit-trimmen en uit-loden, zodat je als een volleerd duiker zonder veel moeite door het water beweegt. Als laatste gaan we ook nog de zoeken en bergen duik maken. Hierbij ga je tijdens deze duik diverse zoek patronen middels het kompas leren zwemmen en daarna ook enkele objecten middels deze patronen daadwerkelijk onderwater zoeken. Ook leer je een aantal knopen maken boven en onderwater welke je later in de duik nodig hebt om met een hefballon de gevonden voorwerpen naar de oppervlakte te kunnen brengen.

De bovenstaande specialties maken deel uit van onze standaard. In overleg kun je kiezen uit andere specialty duiken onder andere: Stroming, Wrak, Nitrox, DSMB en meer. Voor meer informatie vraag je instructeur of neem contact met ons op.

Elke Adventure duik begint met een theorie gedeelte, waarna je de theorie in het buitenwater van de Boschmolenplas of elders gaat toepassen. Je hoeft geen theorie examen te maken zoals bij je Open Water Cursus.

Je dient zelf in het bezit te zijn van een duik uitrusting, de speciale uitrustingsstukken verzorgen wij. Indien je zelf niet in het bezit bent van een duikuitrusting kun je die eventueel huren aan de Boschmolenplas tegen het aldaar geldende tarief. Het AOWD Theorieboek en speciale uitrustingsstukken zijn in de cursusprijs is inbegrepen.

Als je tijdens de 5 Adventure duiken de theorie en vaardigheden conform uitvoering vereisten hebt uitgevoerd ontvang je het fel begeerde PADI Advanced Open Water Diver brevet.

Cursus informatie:

  • Je dient minimaal in het bezit te zijn van het PADI (junior) Openwater Diver Brevet of vergelijkbaar.
  • Minimum leeftijd 12 jaar.
    (12 t/m 14 jarigen krijgen dan het Junior Advanced Open Water Diver brevet)
  • Je bezit eigen duikuitrusting of je bent bereid deze te huren.

De PADI Advanced Open Water Diver theorie is ook volledig online te volgen alle lesmateriaal ontvang je dan digitaal.

Veel gestelde vragen:

2 duikdagen op een zaterdag of zondag en een avond voor de nachtduik. In overleg met andere cursisten en je instructeur maken we een planning.

Ja, in overleg kun je kiezen uit andere specialty duiken onder andere: Stroming, Wrak, Nitrox, DSMB en meer. Voor meer informatie vraag je instructeur of neem contact met ons op.

Nog geen duikbrevet? Begin dan met de PADI Open Water Diver cursus.

PADI Open Water Diver

Wil je je focus verleggen naar andere duikers? Kijk dan hier wat de PADI Rescue Diver cursus biedt.

PADI Rescue Diver
€ 299,- Ledenprijs € 269,10
  • 5 Theorielessen
  • 5 Buitenwaterlessen
  • Lespakket AOW Ultimate
  • Extra uitrusting