PADI
Rescue Diver

Misschien wel de meest uitdagende PADI cursus maar ook de meest waardevolle PADI cursus. Als je het PADI Rescue Diver brevet behaald hebt kun je als ervaren duiker ook op een juiste wijze handelen bij noodsituaties boven- en onder water.

Waarom je PADI Rescue Diver brevet halen?

Als PADI Rescue Diver ben je niet meer zo bezig met je eigen skills, want die heb je als Advanced Open Water Diver al opgedaan. Je gaat nu meer naar andere duikers kijken en leer je situaties inschatten en indien noodzakelijk erop in te grijpen. Je bent niet alleen zelfredzaam maar je weet anderen te helpen waar nodig, het maakt je een buddy waarop men in elke situatie kan rekenen.

In combinatie met de Emergency First Response cursus ben je in elke omgeving, ook buiten het duiken, in staat om in noodsituaties te kunnen ingrijpen. Ben je van plan ooit door te stromen naar een PADI professional dan is dit je laatste stap voordat je kan deelnemen aan je PADI Divermaster opleiding.

Indien je meteen lid wordt van Bluegill Divers profiteer je van een extra voordelige ledenprijs.

Wat ga je leren?

Met een kleine groep cursisten ga je een vijftal theorie modules afronden met een afsluitend examen. De voorbereiding van de theorie doe je middels zelfstudie, daarna wordt er tijdens de theorieles door de instructeur dieper op de materie ingegaan.

Je gaat zelfredzaamheid oefeningen doen in zwembad en buitenwater.  Je leert stress herkennen bij duikers en hoe je hier mee om moet gaan. Verder ga je de verschillende oefeningen uitvoeren in het buitenwater, onder andere: Een vermoeide duiker leren herkennen en hem te helpen, reageren op een duiker in paniek, reageren vanaf de kant, boot of kade op een duiker in nood bij bewustzijn, reageren op een duiker in nood onderwater, een vermiste duiker zoeken, je leert een bewusteloze duiker onderwater naar de oppervlakte brengen, een niet ademende duiker beademen aan de oppervlakte, met een bewusteloze duiker het water verlaten, je gaat leren eerste hulp te bieden bij druk gerelateerde verwondingen en zuurstof toedienen en als laatste vanaf de kant  reageren op een niet ademende bewusteloze duiker aan de oppervlakte. Ook leer je een noodhulpplan opstellen voor een bepaalde duikstek.

Natuurlijk zijn noodsituaties een serieuze aangelegenheid. Maar plezier is, ook voor ons, een must! Tijdens de oefeningen word er heel wat afgelachen. Je zult het er met je medecursisten en/of clubleden nog vaak over hebben.

Indien je zelf niet in het bezit bent van een duikuitrusting kun je die eventueel huren aan de Boschmolenplas tegen het aldaar geldende tarief. Het Rescue ultimate pakket plus, zwembad lessen, fles vullingen en speciale uitrustingsstukken zijn in de cursusprijs inbegrepen.

Hierna staat de weg voor je open om je nog verder te gaan bekwamen als PADI Master Scuba Diver of als PADI profesional. Denk daarbij als eerste stap aan de PADI Divemaster opleiding.

Cursus informatie:

  • Je dient minimaal in het bezit te zijn van het PADI (junior) Adventure Diver brevet met afgeronde navigatie adventure dive of vergelijkbaar. Tevens dien je in bezit te zijn van het Emergency First Responder brevet (EFR) niet ouder dan 24 maanden, of hier tijdens de Rescue opleiding aan te beginnen en af te ronden
  • Minimum leeftijd 12 jaar.
    (12 t/m 14 jarigen krijgen dan het Junior Rescue Diver brevet)
  • Je bezit eigen duikuitrusting of je bent bereid deze te huren.

De PADI Rescue Diver theorie is ook volledig online te volgen alle lesmateriaal ontvang je dan digitaal.

Veel gestelde vragen:

SSI Stress & Rescue Diver of een 2* CMAS duikbrevet.

€ 349,00 Ledenprijs € 314,10
  • -