PADI
Open Water Diver

Deze cursus geeft je de mogelijkheid tot het behalen van je eerste, wereld wijd erkend, PADI duikbrevet. Als je het Padi Open Water Diver brevet behaald hebt, mag je zelfstandig met een buddy duiken tot een maximale diepte van 18 meter. De opleiding wordt verzorgt door onze ervaren PADI instructeurs.

Waarom je PADI Open Water Diver brevet halen?

Misschien ga je binnenkort eindelijk die mooie reis maken en wil je duiken tijdens je vakantie zonder kostbare vakantie dagen te besteden aan je theorie. Of je hebt ontdekt dat je ook in Nederland een grote duikcommunity is en je het hele jaar mooie duiken kunt maken, Je zult verbaast zijn water voor moois je allemaal kunt zien en beleven op de Nederlandse duikstekken. In Nederland duik je niet alleen in plassen en meren maar is ook Zeeland een ‘must see’ duikbestemming.

Wil je meer zien en beleven van de mooie onderwaterwereld in Nederland maar ook de rest van de wereld? Hoe zou je het vinden om helemaal gewichtloos door het water te zweven tussen al het mooie onderwaterleven? Kun je deze vragen met ‘Ja’ en ‘Geweldig’ beantwoorden ben je op de juiste plek aangekomen en kan je onderwater avontuur bij Bluegill Divers nu beginnen! Indien je meteen lid wordt van Bluegill Divers profiteer van een extra voordelige ledenprijs.

Met je PADI Open Water Diver Brevet kun je bij elke duikschool terecht. PADI is wereldwijd marktleider en de grootste duiktrainingsorganisatie ter wereld.

Wat ga je leren?

Op een leuke en gezellige manier leren we je alle basisvaardigheden van het duiken maar altijd met de veiligheid voorop! Naast de duiktheorie leer je stapsgewijs het ademen onderwater tot en met het zelfstandig plannen en uitvoeren van een duik samen met een buddy. Eerst in het zwembad en als je er klaar voor bent in het open water. Zowel in het zwembad als in het buitenwater maak je gebruik van een complete en moderne duikuitrusting welke in de cursusprijs is inbegrepen.

Je krijgt 5 theorie lessen van ongeveer anderhalf uur, aansluitend ga je tijdens 5 zwembad sessies, werken aan de benodigde vaardigheden welke je dient te beheersen, alvorens je het buitenwater in gaat. Als je tijdens de 4 buitenwater duiken de vaardigheden conform uitvoering vereisten hebt uitgevoerd, ontvang je het fel begeerde PADI Open Water Diver brevet.

Cursus informatie:

 • Vanaf 10 jaar en ouder
  (10-14 jarigen krijgen dan het Junior Open Water Diver brevet)
 • Inleveren van de eerder toegezonden gezondheid verklaring, indien je ergens een vraag met “JA” hebt beantwoord dien je door een arts ondertekende dokters verklaring mee te nemen, waarin staat dat je geschikt bevonden bent voor het sportduiken
 • Meenemen zwemkleding en handdoek

De theorie volg je online via PADI E-learning Open Water Diver.

Veel gestelde vragen:

Duiken is één van de meest toegankelijke sporten voor mensen met een handicap. Ze voelen zich onder water vrij, gewichtloos en veilig.

SSI Open water Diver of een 1* CMAS of NOB duikbrevet.

€ 539,-
 • 5 Theorielessen
 • 5 Zwembadlessen
 • 4 Buitenwaterlessen
 • Volledige duikuitrusting
 • PADI E-learning Open Water Diver
 • Entree buitenwater locatie
 • Examen- en brevetteringskosten