Emergency
First Response

Emergency First Response leert deelnemers hoe ze moeten reageren op levensbedreigende noodsituaties en hoe ze eerste hulp kunnen verlenen in afwachting van professionele hulpverlening. De cursus richt zich op eerstelijnszorg door een combinatie van kennisontwikkeling, vaardigheidsontwikkeling en realistische scenario praktijk om ervoor te zorgen dat deelnemers het vertrouwen krijgen in hun vermogen om zorg te verlenen wanneer zich noodsituaties voordoen.

Waarom Emergency First Responder worden?

Wanneer zich een medisch noodgeval voordoet, aarzelen getrainde omstanders soms om in actie te komen. Waarom? Omdat ze in ontkenning zijn, of omdat ze bang zijn om iets verkeerd te doen?

In een noodsituatie is aarzeling normaal. Als je niet vertrouwd bent met de procedures voor noodhulp kan dat heel intimiderend en ingewikkeld lijken. Tijdens de Emergency First Response® (EFR) training leren we mensen de nodige stappen in de juiste volgorde te verrichten, zodat je de juiste dingen op het juiste moment doet. Je leert hoe je als hulpverlener zorg moet toepassen waarbij je dezelfde prioriteiten aanhoudt die medische beroepszorgverleners aanhouden.

Wat ga je leren vraag?

Emergency First Response-cursussen volgen de noodoverwegingen en protocollen zoals ontwikkeld door de leden van het International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR). Waarvan de Europese Reanimatieraad deel van uitmaakt. De cursus bestaat uit 2 delen, Noodhulp voor levensbedreigende situaties (Reanimatie inclusief hanteren van een AED) en Eerste Hulp bij letsels of ziekten die niet direct levensbedreigend zijn.

Cursus informatie:

  • De cursus kan worden gevolgd door iedereen die ge├»nteresseerd is in het verlenen van noodhulp.
  • Zelfstudie met Nederlands cusrusboek
  • 1 dag of 2 avonden behandeling van theorie, scenario’s en afsluitende kennistoets

Veel gestelde vragen:

Het volledige EHBO diploma of BHV met reanimatie.

€ 139,- Ledenprijs € 125,10
  • Weet wat te doen in Noodgevallen!
  • Kan levens redden.
  • Geeft houvast.
  • Kleine klassen en persoonlijke aandacht.