PADI
Emergency Oxygen Provider

De Emergency Oxygen Provider cursus is om mensen op te leiden in het toedienen van noodzuurstof aan verwonde duikers terwijl men ook de ambulance inschakelt en de evacuatie organiseert naar het dichtstbijzijnde medische centrum

Waarom PADI Emergency Oxygen Provider worden?

Zuurstof, water en voedsel zijn noodzakelijk om te leven. Van deze drie fundamentele elementen leidt gebrek aan zuurstof het snelst tot de dood. Zuurstof behandeling is daarom zinvol of zelfs noodzakelijk bij behandeling van vele soorten verwondingen, ziektes en vergiftigen die een normale zuurstof inbreng in het bloed of weefsels in de weg staan. De twee meest belangrijke stappen bij eerste hulp aan en duiker die vermoedelijk lijdt aan een bijna-verdrinking of decompressie-aandoening zijn dat je weet hoe je een ambulance moet bereiken en hoe je noodzuurstof toedient.

Wat ga je leren vraag?

Na afronding van de cursus zul je in staat zijn om vanaf dat je tekenen en symptomen van een decompressie-aandoening of bijna-verdrinking hebt herkend, de hoogst mogelijke concentratie aan noodzuurstof toe te dienen aan een gewonde duiker.

Cursus informatie:

Er gelden geen deelnamevereisten om mee te mogen doen.

Tijdens duiken en in het dagelijks leven voorbereid zijn op noodgevallen.

Emergency First Response

Wil je je focus verleggen naar andere duikers? Kijk dan hier wat de PADI Rescue Diver cursus biedt.

PADI Rescue Diver
€ 139,- Ledenprijs € 125,10
  • Noodzuurstof weten toe te dienen
  • Belangrijk bij een duikongeval
  • Korting i.c.m. EFR of Rescue