PADI
Wreck Diver | Wrak

Het doel van de PADI Wreck Diver-specialty is de duikers vertrouwd te maken met de vaardigheden, kennis, planning, organisatie, procedures, technieken, problemen, gevaren en de opwinding van het duiken op en in wrakken. De cursus is bedoeld als een veilige inleiding – onder toezicht – op de technieken die bij wrakduiken worden gebruikt.

Waarom je PADI Wreck Diver- Specialty behalen?

Men kan om verschillende redenen geïnteresseerd zijn in wrakduiken, uit nieuwsgierigheid; hoe ziet het er uit, wat zit er in of hoe is het gezonken. De geschiedenis, misschien zijn er nog oude voorwerpen te vinden. Het onderwaterleven, want eigenlijk zijn het kunstmatige riffen geworden waar heel veel vissen een veilige schuilplaats hebben. Dit geeft weer een unieke gelegenheid voor fotografie.

Wat ga je leren tijdens de cursus?

Je de gelegenheid geven te laten zien dat je praktische wrakduikkennis hebt, zoals het herkennen en vermijden van potentiële gevaren, en het plannen van procedures die wrakduiken leuk maken. Je de gelegenheid geven uit te leggen wat de historische waarde van wrakken is, welke sociale en juridische zaken daarbij komen kijken, en een aantal implicaties van wrakduiken te beschrijven, waaronder de voors en tegens van het verwijderen van (kunst)voorwerpen van wrakken. We gaan je leren duiken te plannen en organiseren zodat je veilig wrakken kunt verkennen in omstandigheden die net zo goed of beter zijn dan die waarin je bent opgeleid en die op vergelijkbare diepte of ondieper liggen.

We gaan je uitleggen welke gevaren er kunnen optreden bij het binnen gaan van wrakken, en de technieken en procedures laten zien die nodig zijn om die gevaren te minimaliseren. Hiermee zul je je duikbekwaamheid vergroten en je duikvaardigheden verhogen.

Cursus informatie:

  • Om in aanmerking te komen voor de cursus wrakduiken, moet men gebrevetteerd zijn als PADI Adventure Diver of in het bezit zijn van een kwalificerend brevet van een andere opleidingsorganisatie.
  • Je moet 15 jaar of ouder zijn.
  • De cursus bestaat uit een theorie presentatie en 4 buitenwater duiken verdeeld over 2 dagen.
  • Je hebt verder geen specifieke uitrustingsstukken nodig. Een lamp is echter wel vereist net zoals een kompas en een duikmes.
€199,- Ledenprijs €179,10
  • Echt avontuur
  • Een wrak is cultuur en geschiedenis
  • Veiligheid voorop