PADI
Adaptive Support Diver

Word je meer bewust van de verschillen die er tussen duikers zijn in de mate waarin zij dingen aankunnen. En doe aanpassingstechnieken op die je kunt toepassen als je met een buddy duikt die een beperking heeft.

Waarom een PADI Adaptive Support Diver worden?

Wil je leren hoe je het beste een duikbuddy hulp kunt bieden die een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft? Door de PADI® Adaptive Support Diver-cursus word je je meer bewust van de verschillen die er tussen duikers zijn in de mate waarin zij bepaalde dingen aankunnen. En je doet aanpassingstechnieken op die je tijdens je duik met een buddy met een beperking kunt toepassen.

Wat ga je leren?

Aan de hand van een theorieles en twee duikworkshops – een in beschut water en een in het buitenwater – leer je nuttige technieken aan waarmee je een betere duikbuddy wordt van een duiker met een beperking. Je krijgt meer inzicht en praktijkervaring naar mate je leert over:

  1. Bewuster en opmerkzamer worden van individuele aandachtspunten wanneer je met iemand duikt met een beperking.
  2. Aanpassingstechnieken die toegepast kunnen worden als je duikt met een buddy met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Cursus informatie:

PADI Open Water Divers of PADI Freedivers van minstens 15 jaar oud die de EFR Primary and Secondary Care-cursus in de afgelopen 24 maanden hebben afgerond mogen aan de PADI Adaptive Support Diver-cursus deelnemen. Het wordt ook aanbevolen om de PADI Peak Performance Buoyancy-cursus vooraf te doen zodat je meer weet van uittrimmen.

€ 169,- Ledenprijs € 152,10
  • Een buddy voor iedereen
  • Net dat beetje extra kunnen geven
  • Duiken is écht voor iedereen