PADI
Adaptive techniques

Deze cursus is erop gericht om deelnemers bewust te maken van verschillen die er tussen duikers zijn in wat zij kunnen en niet kunnen. Ben jij PADI Divemaster of (Assistant) Instructor en wil je het verschil maken?

Waarom een PADI Adaptive Techniques specialty volgen?

Ben jij een PADI®-professional die zich meer bewust wil zijn van individuele overwegingen als je met mensen gaat duiken die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben?

PADI-professionals kunnen buigen over een lange en succesvolle geschiedenis van werken met duikers met een beperking. PADI’s filosofie aangaande duikinstructie is (en is altijd geweest) dat niemand per definitie uitgesloten is van leren duiken: Iedereen die aan de deelnamevereisten van een cursus voldoet mag aan de cursus deelnemen. De PADI Adaptive Techniques Specialty-cursus bouwt hierop verder door de training die PADI-professionals krijgen te verbreden waarbij zij worden voorbereid om op maat les te kunnen geven om daarmee aan de individuele behoeften van duikers te kunnen voldoen.

Wat ga je leren?

The PADI Adaptive Techniques Specialty-cursus is erop gericht om deelnemers bewust te maken van verschillen die er tussen duikers zijn in wat zij kunnen en niet kunnen. Daarnaast worden lestechnieken besproken die toegepast moeten worden als je les geeft aan of duikt met mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

De PADI Adaptive Techniques Specialty-cursus helpt PADI-professionals:

  • Zich meer bewust te worden van en meer rekening te houden met individuele overwegingen wanneer zij mensen met een beperking kennis laten maken met duiken of freediven.
  • Aanpassingstechnieken aan te leren die kunnen worden toegepast als zij tijdens PADI-cursussen of -programma’s toezicht houden op of lesgeven aan duikers of freedivers met een beperking.
  • Cursisten op basis van wat zij kunnen, op de juiste manier te begeleiden of aanwijzingen te geven zodat zij een PADI-brevet kunnen behalen, aan PADI-ervaringsprogramma’s kunnen meedoen of in kunnen stromen bij speciaal op mensen met een beperking gerichte duiktrainingsorganisaties om een ander soort beperkt brevet te behalen.
  • Extra technieken aan te leren om cursisten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking te motiveren en stimuleren.

De cursus bestaat uit theorie, twee beschutwater- en twee buitenwaterworkshops. Een subcursus, namelijk de PADI Adaptive Support Diver-cursus zal duikers aanspreken die willen leren hoe zij het beste duikbuddy’s kunnen ondersteunen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Cursus informatie:

PADI Divemasters of PADI Master Freedivers die de EFR Primary and Secondary Care-cursus in de afgelopen 24 maanden hebben gevolgd, mogen de PADI Adaptive Techniques Specialty-crusus volgen.

€199,- Ledenprijs €179,10
  • Voor de PADI Professional
  • Haal het positieve naar voren
  • Zet cursisten in hun kracht