Zeeland weekend

Na een jaar wachten was het eindelijk weer zover. Ons jaarlijks uitstapje naar Zeeland. Dit jaar met 32 deelnemers verspreid over 3 locaties. Sommigen hadden vrijdag al een duikje gemaakt maar uiteindelijk kwam iedereen samen bij restaurant Sence voor het avondeten. Bij het afrekenen stond Danny uiteraard niet meer achteraan anders moest hij weer de mayonaise afrekenen… Voor een laatste drankje is iedereen naar Plompetorenzicht gekomen. Daar werd gezellig nog wat na genoten.

Zaterdagochtend werd gezamenlijk ontbeten in Plompetorenzicht en met een goede bodem in de maag zijn we op weg gegaan naar de Kerkweg in Scharendijke voor de eerste duik. Het was nog vroeg en dus nog redelijk rustig. Het was wel al warm. Na een korte briefing en buddyindeling zijn we het water in gegaan. Eerst een beste klim over de dijk met zo’n duikuitrusting op je rug en met die temperaturen. Nicole deed de oppervlaktebewaking. Eenmaal in het water viel het zicht nog heel erg mee. Veel Kreeften, krabben en botervisjes gezien. Voor de lunch zijn we naar de Kabbelaar gegaan. Het eten was er prima. Met de buikjes én de flessen vol zijn naar Dreischor gegaan voor onze tweede duik. Helaas was parkeerplaats bij het Gemaal vol waardoor we op het Frans Kok rif zijn gaan duiken. Het zicht was plaatselijk goed maar ook op veel plaatsen niet. De reef balls waren wel weer leuk om te zien. Na de duik zijn we flessen gaan vullen en terug gegaan naar onze kamers.

Inmiddels was de BBQ gearriveerd. We hadden prachtig weer waardoor we eindelijk eens konden barbecueën.
Naast de traditionele huldiging door Siem en Cel Tunis werd ook Wil in de bloemen gezet. Het is helaas het laatste jaar dat Wil de Plompetorenzicht doet runnen…